Családállítás - Rendszertérkép
17158
page-template-default,page,page-id-17158,wp-custom-logo,nouveau-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Családállítás

A CSALÁDÁLLÍTÁS MÓDSZERÉNEK LÉNYEGE

 

A családállítás terápiás önismereti módszer. Lényege, hogy megmutatja, milyen elakadások állhatnak egy-egy lelki problémánk mögött.

Olyan összefüggésekre mutathat rá, amelyekre talán egyáltalán nincs rálátásunk, mert az információt, a generációs mintát, a morfogenetikus mező hordozza.

 

Mikor segíthet a családállítás módszere:

 

 • Szülő-gyerek kapcsolati problémák
 • Függőségek
 • Nehéz élethelyzetek, döntésképtelenség
 • Feldolgozatlan veszteségek
 • Párkapcsolati problémák, féltékenység, ismétlődő minták a párkapcsolatban
 • Gyermektelenség és félelem a gyermekvállalástól
 • Munkahelyi vagy vállalkozói problémák
 • Munkamánia, maximalizmus
 • Pénzproblémák, sikertelenség
 • Ismétlődő, elhúzódó testi betegségek
 • Önbizalom hiány
 • Depresszív hangulat, düh, harag és más nehéz érzelmek
 • Bármilyen elakadás, továbblépési képtelenség az életben

 

 

A családállítás rövid története:

 

Bert Hellinger német pszichológus fedezte fel és írta le a módszert, aki 16 éven keresztül misszionáriusként Dél-Afrikában dolgozott a zuluknál. Megfigyelte, hogy a természeti népeknél milyen nagy jelentősége és gyógyító ereje van az ősök és a család tiszteletének.

 

A módszer működő tapasztalatokra épül.

 

Hellinger szerint, a sorsunk nem más, mint az ősöktől, vérrokonoktól származó választási kényszer. A vér szerinti rokonokon kívül, a család sorsában meghatározó szerepet betöltő “idegenek” is pld. háborús bajtársak, korábbi szerelmek, stb. is a családhoz tartoznak.

 

Életünk során, nem szabad választásokat hozunk, hanem családunkból örökölt hatások, minták szerint döntünk. Ezeket a döntéseket tudattalanul tesszük ugyan, de mi mondunk igent ezekre a kényszerítő hatásokra és szeretetből vállaljuk őket.

 

Hellinger-családállítás lényege, hogy a tudattalan kényszerítő erőket a tudatosságba emeljük és ezáltal új életminőségre tegyünk szert.

 

 

 

 

A családállítás 3 törvényszerűséggel dolgozik (a hely törvénye, a kiegyenlítődés törvénye és az odatartozás törvénye).

 

törvények ismerete által érthetővé válik, hogy miként befolyásolja akár több generációval előttünk élő felmenőnk sorsa a mi saját életünket.

 

 

 

 

A családállítás során a problémánk mögött rejlő kulcsszereplők és jelenségek láthatóvá válnak. Felismerhetővé válik, hol sérülnek meg a törvények, ezáltal a „szeretet rendje”.

 

A folyamat során ezeket a “sérüléseket” rakjuk rendbe. Visszaállítjuk a „szeretet rendjét”, így feloldjuk a kényszerítő erőket és mintákat.

 

családállítás középpontjában a családi mező áll, amit családi tudattalannak, családi léleknek vagy családi lelkiismeretnek is szoktunk nevezni. Ez a családi mező (morfogentikus mező) állandóan törekszik a gyógyulásra és a kiegyenlítődésre.

 

A családi lélek mélyen eltemetett és a család által fel nem dolgozott sérelmeket, fájdalmakat jelenít meg “a felszínen”, egy később született családtag életében, akinek ezáltal esélye van a családi sérülést feldolgozni és meggyógyítani magában.

 

A családállítás során talált kapcsolatok sohasem véletlenszerűek. Kiderül: miért éppen annak az ősnek a sorsa ilyen fontos számunkra. Milyen őt ért tragédiához, vagy sérelemhez kapcsolódunk, és ez hogyan függ össze a jelenlegi problémánkkal.

 

A családállítás legtöbbször csoportban történik, több résztvevővel, de lehetséges egyéni családállítás is.

 

 

HOGYAN TÖRTÉNIK A CSOPORTOS CSALÁDÁLLÍTÁS?

 

csoportos családállítás jellemzően 10-15 fős csoportokban történik (ez a szám állításonként eltérő lehet).

Általában egész napos program, ahol több állításkérő megoldandó problémájával is tudunk foglalkozni.

A segítő-résztvevők is gyógyulnak a program során, mert segítőt olyan szerepbe „hívja” be a „mező”, amiben ő is gyógyul.

Az állítás kérő pár mondatban elmondja az állítás vezetőnek a problémáját. Ezután az állítás vezető megnevezi azokat a szereplőket, akiket beállítanak a térbe, akik szervesen kötődnek az állítás kérő problémájához, majd vagy az állítás vezető, vagy a kliens kiosztja ezeket a szerepeket a jelenlévőkre.

A szereplők felállnak a térbe és hagyják, hogy kibontakozhasson általuk az állítás története. Megjelenhetnek testükben különböző testi tünetek (fejfájás, nyomás a mellkasban, sírás, zsibbadás, fáradtság, ásítás, izzadás, stb.), különböző érzések vagy ellenérzések a többi szereplővel kapcsolatban és néha megfogalmaznak szavakat, mondatokat is. A szereplők által megelevenedik a kliens története és kirajzolódnak a problémás pontok. Az állítás vezető különböző technikákkal segít korrigálni a problémákat és helyreállítja a szeretet rendjét.

 

Napjainkig még nem sikerült tudományosan bizonyítani a családállítás mögött álló hatásmechanizmust. A gyakorlatban számos példa igazolja, hogy olyan helyeken található pszichés sérüléseket is sikeresen kezel, amelyekhez más módszerek nem férnek hozzá.

 

Csoportos családállítás díja:

 

 • Állítás kérőként: 30.000.-
 • Résztvevő-segítőként:  15.000.-

 

Jelentkezés a programra